- OM EMELIE -

Emelie Torstensson är en erfaren solist som imponerar med sin genreövergripande repertoar och humoristiska liveframträdanden. Med passion för countrymusik och en beundrande röstkontroll som berör publiken har Emelie gjort sig ett namn på den svenska musikscenen. Hon har sjungit bakom Sveriges mest folkkära artister, hörts i både radio, film och tv då hon i 20 år frilansade som solist i olika sammanhang. Hennes debut-EP släpptes hösten 2023, nu är det Emelies tur att kliva in i rampljuset genom att satsa på en solokarriär som countryartist.


MED HUMOR & MUSIKALITET

Emelie Torstensson är känd för sina karismatiska liveframträdanden fyllda med energi, humor och en enastående scennärvaro. Som en duktig countryartist och utbildad musikalartist har Emelie en förmåga att fånga sin publik och skapa en minnesvärd upplevelse för alla som lyssnar. Spontanitet och skratt har blivit hennes signum.


BAKGRUND

Uppvuxen på en hästgård i Skåne (Sverige), med quarterhästar och westernridning, fick Emelie countrymusik med sig från barndomen. Hon träffade sin man, westerntränaren och stuntskådespelaren Moréno Söderlund, på High Chaparall där de båda säsongsjobbade och tillsammans driver de nu en ranch utanför Lund i Skåne (www.morenohorses.se).

Countrysångaren Emelie Torstensson, 36, gjorde sitt livs allra första egna spelning i Dalby i går – och det blev succé direkt.

Skånskan 23-08-19

- KONTAKT -